Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Weblog: Benelux Cup Zoetermeer

 02-09-2016   10:36

Lotte: Vandaag stond de Benelux cup in Zoetermeer op het programma. Het weer gaf een koeler briesje aan met zon, een perfecte wedstrijddag. De stortbui die twee uur voor de start viel vergeten we daarbij maar even. Mijn benen voelde goed maar wel onzeker omdat ik woensdag bij de clubwedstrijd echt diep was gegaan. De start was explosief en ik had voor mijzelf een punt tot waar ik mee zou starten en vanaf dan mijn eigen tempo zou vinden. Starten is nog niet mijn sterkste kant, ik ben volgens mij nog te lief, daardoor zat ik na een half rondje rond plek 8. Mijn eigen tempo voelde sneller dan degene voor mij dus die haalde ik in, en steeds kwamen er rensters dichterbij die ik kon inhalen. Ik kwam te rijden achter Britt, zij rijdt erg sterk technisch naar beneden en ik kon haar lijnen goed volgen. Dat was heel fijn en leerde ik weer veel van. In de klimmen merkte ik dat ik sneller was en ik heb haar ingehaald. Ik lag toen vijfde en ik zag Denise steeds dichterbij komen, tot 12 seconden kon ik bij haar komen maar dat gat heb ik helaas niet weten te dichten. Uiteindelijk 5e geworden met 30 seconden op nummer 4! Ik voel dat ik steeds sterker word en iedere wedstrijd leer ik weer veel bij. Het was natuurlijk ook superleuk en fijn dat Laura ook meereed!Laura: Sinds lange tijd had ik me over laten halen weer eens een xc te rijden en een mooi rondje met hele goede herinneringen als Zoetermeer wilde ik niet laten schieten.

Eenmaal aangekomen kwam er een klein beetje water met onweer uit de lucht vallen. Kleine twijfel aangezien ik de super snelle Mitas zefyros bandjes onder de Kona had zitten. Gelukkig deed de zon zijn werk en reden de Junioren het parcours weer perfect droog.

Samen met Lotte goed de warming- up kunnen doen en zonder te veel verwachtingen ging ik van start.

De laatste xc was In maart geweest en man dat heb ik geweten. Mijn tempo lag door de marathons en minder trainen zo veel lager. Het rijden op omslagpunt was mega wennen maar wat was het weer leuk. De hogere snelheid en uitdagender parcours waren heerlijk. Maar even iets te enthousiast door de bocht zorgde voor een kort bodemonderzoek. Focus Laura :-).
Dave passerend wilde ik weten hoe het met Lotte ging. WoW 5e wat gaaf.
Happy voor d'r. Uiteindelijk was het een sprint voor plek 10. Niet belangrijk veel belangrijker was het plezier in de xc ach miss nu toch ook maar die andere 2 nog rijden :-).

Thanx Dave Robin en Jason voor de verzorging en Lotte proficiat met je geweldige 5e plaats.

Geplaatst door:  Ruben   0 reacties

Kona Bikes Ryde LT-Sports iXS 100% Mitas Dirty Pages Sram
© 1999-2018 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact