Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special Global Fat Bike Day 2013 Lunteren

 08-12-2013   14:00

De bossen bij Lunteren waren afgelopen zaterdag de plek om te zijn als fatbiker. Vanwege Global Fat Bike Day kwam het grootste deel van de fat rijders uit Nederland bij elkaar om daar met hun dikke banden de bossen in te gaan. Forumleden Surlyred en Brammetje hadden een prachtig parcours in elkaar gezet. De organisatie had flink uitgepakt, zo waren er ook nog een quadrijder en fotograaf geregeld en was er zelfs een sleepdienst beschikbaar. Helemaal top!

Ongeveer 30 fatties verzamelden zich bij Pannenkoekenhuis de Goudsberg. Buiten voor het restaurant was het prachtig om te zien, al die fatbikes bij elkaar. De meesten reden een Surly en verder waren het vooral Salsa's. Naast de vele Surly Pugsley’s waren er ook een aantal Surly Krampus rijders. Na de koffie en het doorgeven van de gewenste pannenkoek ging we de bossen in voor het avontuur. En dat was het, de eerste pakweg negen kilometer van de route bestond vooral uit veel klimmen, steile afdalingen en smalle paadjes voor het nodig stuurwerk. Het was her en der wat drassig, maar dat maakt met een fatbike niet zoveel uit natuurlijk. De stukken met geel zand al helemaal niet! Doordat de groep vrij groot was en er overal veel foto's werden gemaakt zat de snelheid er niet echt in, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.
Voor de foto had Willem zich onderaan een lange brede gras helling opgesteld en reed de hele groep tegelijk op hem af. Daarna werden we getrakteerd op een stevige klim waar maar een paar rijders zonder af te stappen boven kwamen. De achterrijder Bram lukte het in ieder geval wel op zijn knalgele Pugsley.

Het tweede deel van de rit had wat minder hoogtemeters en werd er ook wat sneller gereden. Af en toen waren er behoorlijk drassige stukken en diepe plassen. Met name Bram deed net alsof hij ze niet zag en ging er steeds vol doorheen. Dat zijn Pugsley voorzien was van spatborden zal hebben geholpen. Een lange steile afdaling met rul zand was een leuke uitdaging, praktisch iedereen reed hem. Ging het even mis dan was het rulle zand een zachte landing.
Bij de koepel in het Luntersche Buurtbosch was het tijd voor een tussenstop. Daar stond de schnaps al klaar op tafel om de rijders even op te warmen. Tijd om sterke verhalen uit te wissen en elkaars fietsen te bewonderen.Toen het weer tijd was om verder te gaan ging het even mis. Een aantal waren al weer aan het rijden maar hadden de voorrijder uit het oog verloren. Kwam gelukkig weer helemaal goed. Nog even vol gas richting de pannenkoeken. Daar aangekomen had de zoon van het restaurant zin om fatbikes schoon te maken, dat lieten we natuurlijk geen twee keer zeggen. Op naar de pannenkoeken! Met spek, zonder spek, met appel, zonder appel, naturel, doe er nog maar één! Ze hadden het maar druk met ons.

Het was een prachtige route, perfect voor fat rijders met het vele klimwerk, de afdalingen, veel zand en de singletracks. Totaal iets meer dan 21 kilometer en 353 hoogtemeters. Surlyred, Brammetje en de rest van de organisatie bedankt voor deze vette dag!

Veel foto’s, een video en napret vind je in het Global Fat Bike Day topic.

Tekst: Ruben Boer
Foto's: Willem de Wilde

Geplaatst door:  Ruben   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact