Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight Five Ten Sam Hill: Be (like) a World Champion

 05-11-2010   15:32

Nieuw zijn deze schoenen niet echt en de meeste downhillers hoeven ook niet overtuigd te worden van dit item. Toch zijn deze Five Ten’s de moeite waard om even bij stil te staan. De schoenen zijn haast synoniem aan Sam Hill, meervoudig wereldkampioen en World Cup winnaar, die ongeacht het parcours, altijd met deze schoenen rijdt. Dit jaar zat het echte niet zo mee, want tijdens de World Cup in Fort William crashte Hill zwaar... zo erg dat hij niet eens die wedstrijd is gestart en daarna een hele lange revalidatieperiode heeft moeten doorlopen. Het WK in Mont-Sainte-Anne was weer zijn eerste grote wedstrijd.Voor dat WK waren allerlei kanshebbers. Peat, die na zijn overwinning vorig jaar ook dit jaar alweer goed bezig was en op het fysiek zware parcours in Canada goed tot zijn recht zou moeten komen. Of zijn teamgenoot Greg Minnaar, een week eerder nog 2e overall geworden in de World Cup achter de Brit Gee Atherton, die eveneens op dergelijke fysieke parcoursen goed uit de voeten kan, helemaal als het nat is. En dan zijn er nog de young guns Sam Blenkinsop, die met zijn flamboyante rijstijl alles kinderspel laat lijken, en Aaron Gwin, die in 2008 op hetzelfde parcours zijn eerste World Cup reed en direct op het podium eindigde.

Al deze favorieten moesten echter hun meerdere erkennen in Sam Hill, de meester van het zo weinig mogelijk remmen. Hij kwam, zag en overwon met overmacht!

In een scene waar alles om snelheid en controle draait, is het juist opvallend dat iemand als Sam Hill per definitie kiest voor flats in combinatie met Five Ten schoenen. Waar anderen SPD systemen nodig hebben voor de acceleratie uit de bocht, laat Hill zien dat je zonder ingeklikt te zitten, minstens even snel kunt zijn. De echte kracht van deze schoenen zit hem in het gebruikte materiaal voor de zool, een sticky rubber compound die haast plakt aan je flat pedals, maar waar je, zonder met je voet te draaien, ook direct van af kunt. Dat maakt juist deze schoenen tot de keuze voor de echte downhiller.De schoen zal je niet meteen de prestaties van Hill laten evenaren, maar behoed je wel voor gevaarlijke crashes waar je ingeklikt misschien een flinke klapper zou maken. En zoals Hill ook heeft laten zien dit jaar, win je met flinke klappers ook geen World Cups.

En mocht je het prettiger vind om toch vast te zitten aan je pedalen: Five Ten heeft nu ook een Minnaar signature schoen die SPD compatibel is!Meer info:
http://www.fiveten.com

Geplaatst door:  Steelboy   8 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact