Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Team Cactussen, coyotes en een Gazelle

 05-12-2009   05:23

Een maand voor mijn werk naar Tucson in Arizona? Dat leek me wel wat. Helemaal nadat ik even had gegoogled: in Tucson was het mooi mountainbiken. Mijn Gazelle kon mee!

Niets bleek minder waar, het is hier een mountainbikemekka. Eindeloze singletracks met veel variatie en ongelooflijke uitzichten. Het is wel duidelijk dat er hier 2 mensen een full-time baan hebben als ‘trail-bouwer’.Nadat ik vorige week mijn fiets in elkaar gezet had, heb ik me gelijk op het DP-forum van Tucson aangemeld. Lokale mountainbikers hebben me vervolgens trots hun omgeving getoond.

Afgelopen zaterdag fietste ik met een groep (waaronder prof XC-rijdster Krista Park). 4 uur lang in hoog tempo over smalle paadjes met grote stenen. Zwaar! Niet te geloven dat de helft van de rijders ook nog eens singlespeed reed. We reden de route van de Kentucky Camp Race, een wedstrijd die hier volgend weekend plaats vindt: 46 mijl singletracks over een route die met gps uitgestippeld is. Geen jury of prijzen, uitsluitend racen voor de lol compleet met kamperen en barbecuen vooraf en aan het einde. I'm in!
Niet alle frames bleken het gestuiter aan te kunnen


Vlak na een harde hagelbui brak de zon weer door

Verder is night riden hier erg populair. In het donker met een lamp op fiets of helm wordt hier dagelijks door de woestijn geragd. Dat was eng! Mijn geleende lamp bleek bijna leeg en het parcours lag vol grote stenen, had diepe drops en was midden tussen de scherpe cactussen. Maar met een stralende volle maan en coyotegehuil op de achtergrond had ik deze tocht voor geen goud willen missen.Eens kijken waar ik dit weekend ga rijden...

Geplaatst door:  Mirre   33 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact